RO | EN

Pro Bono

Toti cetatenii merita sa se faca auziti si sa fie reprezentati. Si toti avocatii, cu specializarile acestora in domeniul dreptului, doresc sa ajute persoanele si organizatiile care altfel nu ar avea nici acces la sistemul de justitie.

Am imbratisat provocarea Baroului Bucuresti adresata firmelor de avocatura pentru a oferi 3 % din orele totale facturabile pentru reprezentarea pro bono, si incurajam avocatii nostri pentru a contribui un procent semnificativ de ore la locul de munca pro bono, in fiecare an.

Avocatii nostri au o gama larga de interese si filosofii politice, si ei sunt liberi sa urmareasca interesele lor diferite, in liniile directoare ale programului nostru de pro bono. Aceste proiecte sunt de multe ori solicitante din punct de vedere emotional si poate implica chiar clienti sau cauze nepopulare. Dar cauzele pro bono confera avocatilor nostrii intotdeauna satisfactii.

Iata cateva dintre proiectele noastre cele mai recente:

  • Asistarea si reprezentarea unei tinere mame in litigiul cu spitalul la care aceasta a nascut pentru tratarea in mod gratuit a afectiunilor survenite ca urmare a unor greseli medicale si obligarea unitatii medicale la repararea prejudiciilor suferite de pacienta ca urmare a malpraxisului medical.
  • Asistarea si reprezentarea unei doamne cu venituri minime din pensie cu preocedura succesorala judecatoreasca declansata in urma decesului sotului sau.
  • Asistarea unui grup de clienti in negocierile si in procedura judecatoreasca demarate impotriva unei banci care a introdus clauze nelegale in Actul Aditional propus clientilor sai in baza OUG nr. 50/2010.
  • Asistarea si reprezentarea unei comunitati locale in procedurile declansate in fata autoritatilor administrative si judecatoresti impotriva unei companii care polua apa si solul din apropierea respectivei localitati.
  • Asistarea si reprezentarea unui angajat cu salariul minim pe economie sa inceteze pe cale amiabila dupa mai multe situatii tensionate contractul de munca semnat de cele doua parti.
  • Asistarea unor refugiati politic in Romania sa obtina statutul de refugiat politic.
  • Alte numeroase cauze in care persoane fara venituri si cu venituri modeste au beneficiat de asistenta juridica profesionista.